X

Latest News

H2 Logic investerer 67 mio. kr. i verdens største fabrik for brint tankstationer i Herning

H2 Logic investerer 67 mio. kr. i verdens største fabrik for brint tankstationer i Herning

H2 Logic A/S, en globalt førende producent af brint tankstationer og en del af NEL ASA noteret på Oslo Børsen, har indgået en kontrakt om overtagelse af faciliteter i Herning til udvikling af en ny storskala produktionsfabrik. H2 Logic flytter fra nuværende faciliteter til den nye fabrik i løbet af 2017. Fabrikken vil når den er fuldt udbygget årligt kunne producere brint tankstationer som tilsammen kan tanke 200.000 nye brintbiler.

test

Denne pressemeddelelse er udsendt på basis af og efterfølgende NEL ASA selskabsmeddelelse til Oslo Børsen: http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=398501

Globale bilproducenter er i færd med at introducere brintbiler på adskillige markeder rundt om i verden og planlægger en betydelig vækst i antal frem mod 2020. Det kræver en tilstrækkelig kapacitet for produktion af brint tankstationer som kan understøtte udrulningen af netværk for brint optankning i de globale markedsområder.

Med en samlet investering på omkring 67 millioner DKK, vil H2 Logic ombygge en eksisterende fabriksfacilitet i Herning til verdens største fabrik for brint tankstationer. Ved implementering af ”lean volume manufacturing” kan fabrikken årligt producere op imod 300 brint tankstationer når den er fuldt udbygget – nok til at tanke 200.000 nye brintbiler på årsbasis.

Produktionen af blot én brint tankstation beskæftiger omkring 4,5 personer på årsbasis i Danmark på tværs af hele underleverandørkæden. H2 Logic beskæftiger i dag 50 ansatte i Herning indenfor udvikling, produktion, salg og service og er i færd med at øge antallet betydeligt som led i etableringen af den nye fabrik og generel markedsekspansion. I Norge er mere end 25 ansatte beskæftiget indenfor udvikling og fremstilling af brint produktionsanlæg.

Den nye fabrik i Herning er forberedt til produktion af en ny generation af H2Station® brint tankstationer fra H2 Logic som vil markere et gennembrud hvad angår øget optankningskapacitet og reduceret størrelse af udstyret som muliggør en øget integration af brint optankning på konventionelle tankstationer. Den nye H2Station® teknologi er blevet designet til ”lean volume manufacturing” på den nye fabrik, hvilket er essentielt for at opnå skalleringsfordele og betydeligt reducerede produktionsomkostninger.

H2 Logic har siden 2011, som en blandt de første i verden, opnået erfaringer med volumen produktion af brint tankstationer, hvilket har sikret en markedsandel på mere end 30% i Europa. Med den nye fabrik skal kapaciteten øges betydeligt med henblik på global ekspansion.

Faciliteterne som H2 Logic overtager er beliggende i Lind syd for Herning ved motorvejen og huser p.t. speditionsfirmaet ALPI. H2 Logic har ligeledes anskaffet et naboliggende stykke jord med henblik på fremtidig ekspansion og etablering af en brint tankstation.

H2 Logic påbegynder flytning og ombygning af den nye fabrik i slutningen af 2016, hvilket forventes afsluttet i løbet af 2017.

Jacob Krogsgaard, Direktør H2 Logic udtaler: “Vi har brugt de seneste år på at udvikle og perfektionere en ny generation af H2Station® teknologi samt forberede den til ”lean volume manufacturing” på den nye fabrik. Det vil gøre os i stand til at adressere det globale behov for brint tankstationer i de kommende år, som udspringer fra de internationale bilproducenternes introduktion af brintbiler. Vi glæder os til de nye og større faciliteter i Herning og på sigt mange nye medarbejdere”.

Download pressemeddelelse:
H2 Logic pressemeddelelse
NEL stock market announcement
Further information:
H2 Logic A/S, CEO, Jacob Krogsgaard, +45 2871 8945, jk@h2logic.com
About H2 Logic A/S
H2 Logic A/S is a leading manufacturer of H2Station® hydrogen refueling stations that provides fuel cell electric vehicles with the same fast fueling and long range as conventional vehicles today. H2 Logic is part of NEL ASA listed on the Oslo Stock Exchange. NEL ASA is a leading global supplier of hydrogen technology for industrial, energy and transport purposes, and has made over 500 deliveries in more than 50 countries. www.nel-asa.com

emblem-transparent