X

Latest News

H2 Logic A/S bliver en del af NEL ASA

H2 Logic bliver en del af NEL og skaber en global
leder indenfor brint til transport på Oslo Børsen

H2 Logic A/S, en førende producent af brinttankstationer, bliver en del af NEL ASA, en førende producent af brint produktionsanlæg og børsnoteret i Oslo. Fremadrettet vil NEL og H2 Logic agere som en global leder indenfor brintproduktion og optankning til brintbiler fra de international bilproducenter. Transaktionen inkluderer en kontantbetaling og nye aktier i NEL for samlet 300 mio. NOK (260 mio. DKK) til H2 Logic aktionærer og stiftere.

Denne pressemeddelelse er udsendt på basis af og efterfølgende NEL ASA børmeddelelsen: http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=379316

 

NEL og H2 Logic har tilsammen 100 års erfaring indenfor brint produktion og optankning og repræsenterer en verdensførende og kommerciel teknologi- og produktportefølje.

NEL og H2 Logic fokuserer på det etablerede marked indenfor brintproduktion til industrielle formål, og har samlet en stærk position indenfor de strategiske markeder for brint til biler og lagring af vedvarende energi, begge med et betydeligt globalt vækstpotentiale.

Kombination af bæredygtig brint produktion fra NEL og optankning fra H2 Logic er en målrettet og solid adressering af det stigende brint behov fra verdens største bilproducenters accelererende globale markedsintroduktion af forureningsfrie brintbiler.

NEL er en producent af elektrolyseanlæg, som anvendes til produktion af brint ud fra vedvarende energikilder ved spaltning af vand. NEL har rødder helt tilbage til 1927 og har siden da leveret mere end 500 anlæg i 50 lande verden over.

H2 Logic blev stiftet i 2003 af fire ingeniørstuderende på kun 16 kvadratmeter i en nedlagt tekstilfabrik i Herning, og opstarten var baseret på den SU som blev opnået ved ingeniørstudierne. Siden da er virksomheden vokset til at være en af de førende i verden indenfor brint optankning med 40 ansatte. H2 Logic har leveret 20 tankstationer i syv europæiske lande som anvendes på daglig basis til optankning af brintbiler fra de større bilproducenter.

I Danmark er H2 Logic i færd med at etablere brint optankning i alle de større byer i samarbejde med olie, energi og gasselskaber. Danmark er samtidig det første land i verden med et landsdækkende netværk af brint tankstationer.

H2 Logic var en af de første til at udvikle påfyldningsteknologi som giver brintbiler den samme hurtige optankning og lange rækkevidde som konventionelle benzinbiler. Det er sket på basis af en betydelig udviklingsindsats og en særlig dansk satsning indenfor brint teknologi.

H2 Logic bliver et selskab under NEL gruppen hvor den eksisterende ledelse og medarbejdere i Herning forsætter driften som hidtil. De oprindelige stiftere vil gennem deres ejerandel af NEL og fortsatte ansættelse i H2 Logic bidrage til den langsigtede kontinuitet og vækst af forretningen.

 

Jacob Krogsgaard, direktør H2 Logic A/S udtaler:

“Kombinationen af førende brintproduktion fra NEL og optankning fra H2 Logic skaber en unik mulighed for at adressere det voksende behov for brint optankning til forureningsfrie brintbiler fra de internationale bilproducenter. For H2 Logic repræsenterer det en milepæl i adskillige års dedikeret indsats af vores medarbejdere i at skabe en brint virksomhed som er blandt verdens førende – vi ser frem til at fortsætte bestræbelserne sammen med NEL.”

Download  pressemeddelelse
H2 Logic pressemeddelelse
NEL stock market announcement
Further information
H2 Logic
Jacob Krogsgaard
+45 2871 8945
jk@h2logic.com
About H2 Logic A/S
H2 Logic is an independent leading manufacturer of H2Station®, hydrogen refuelling stations for fuel cell electric vehicles. H2 Logic is a profitable growth company since 2003. H2Station® technology is recognized as among the leading on the market and is used on a daily basis across Europe for fueling of vehicles from major car manufacturers.
About NEL ASA
NEL ASA is a leading global supplier of hydrogen technology for industrial / energy purposes, and has made over 500 deliveries in more than 50 countries. The company’s main products are hydrogen production plants based on water electrolysis, complete hydrogen stations for transport and renewable energy storage solutions. The company has its roots from the hydrogen activities of Norsk Hydro, which dates back to 1927.
www.nel-asa.com